Bouw 135 nieuwe woningen in Leiden

Bouw 135 nieuwe woningen in Leiden

29 juni 2023

Gisteren tekenden woningcorporatie Portaal en De Raad Bouw een realisatieovereenkomst voor het bouwen van 135 nieuwe appartementen aan de Turkooislaan in Leiden. De locatie in de Hoge Mors, omsloten door de Turkooislaan, Smaragdlaan en Agaatlaan, wordt gebruikt voor nieuwe betaalbare woningen in de sociale huur en middenhuur.

Woensdagochtend tekenden Marlies Krol, directeur Vastgoedprojecten bij Portaal en Wouter de Wolff, directeur De Raad Bouw, een realisatieovereenkomst voor het bouwen van de nieuwe appartementen op de grond die de woningcorporatie in 2020 van De Raad Bouw kocht. Portaal ontwikkelt een complex voor een mix van doelgroepen. Naar verwachting komen er 115 appartementen voor de sociale huur en 20 appartementen voor de middenhuur. Dat betekent een grote toevoeging van betaalbare huurwoningen aan het bestaande bezit van Portaal in Leiden.

“We zijn heel erg blij dat we aan de slag kunnen met de bouw van deze betaalbare woningen. Er is een grote behoefte aan meer woningen in Leiden en op deze manier kunnen we daar een grote bijdrage aan leveren”, aldus Marlies Krol van Portaal. “We dragen graag bij aan het creëren van betaalbare woningen in Leiden en kijken ernaar uit om aan de slag te gaan met de bouw van dit nieuwe project”, aldus Wouter de Wolff van De Raad Bouw.

Het bestemmingsplan voor de bouw is in juli 2022 door de Leidse gemeenteraad vastgesteld. We verwachten dit jaar nog te starten met de werkzaamheden.

 

Meer nieuws: