De nieuwe skyline van Zoetermeer

De nieuwe skyline van Zoetermeer

12 oktober 2021

Met vijf imposante woon- en werktorens tot maar liefst 120 meter hoog presenteert De Raad Bouw de nieuwe skyline van Zoetermeer!

Afgelopen weekend vond het evenement ‘Entree, maak het mee’ plaats. Samen met de andere grondeigenaren en gemeente Zoetermeer kregen we de mogelijkheid om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over onze plannen voor de nieuwe stadswijk ‘de Entree’. In totaal staan er ca. 4.500 woningen (met mogelijkheid tot ca. 5.700 woningen) op de planning, waarvan De Raad Bouw ca. 650 woningen zal realiseren.

Evenement ‘Entree, maak het mee’

Op het evenement was er van alles te zien en te doen voor alle bezoekers. Naast onze stand met informatie konden de bezoekers zich vergapen aan de openlucht bioscoop, demonstratie van de brandweer en de maquette van het gehele project. Op deze maquette zijn onze plannen goed te zien, met de vijf torens vlak naast het station en Crown Business Center Zoetermeer langs de A12.

De Raad Bouwontwikkeling

Onze plannen zijn nog volop in ontwikkeling. Wel kunnen we alvast melden dat de torens gebouwd worden voor een brede doelgroep en er meerdere functies een plek in de nieuwbouw zullen krijgen. Denk aan wonen, werken en horeca. Extra bijzonder zijn de plannen voor een attractie in de vorm van een glijbaan vanaf het dak van één van de torens die beneden uitkomt. Meer informatie over onze plannen delen wij zodra het kan. Houd daarvoor onze kanalen in de gaten!

Over Entree

De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. Er zijn zo’n 700 woningen per jaar nodig om aan de behoefte te voldoen. Zoetermeer wil de komende 10 tot 15 jaar 10.000 woningen bouwen en er wordt gekeken naar mogelijkheden om dit aantal op termijn uit te breiden. Entree wordt een nieuwe stadswijk, met een aantrekkelijke mix van ca. 4.500 nieuwe woningen met bijbehorende voorzieningen en groen. 
Meer weten over Entree? Kijk eens op de website: entreezoetermeer.nl

 

 

Meer nieuws: