Ontwikkeling Lammenschansdriehoek

Ontwikkeling Lammenschansdriehoek

29 juni 2023

Nieuwe stappen voor De Raad Bouwontwikkeling! Wouter de Wolff van De Raad Bouw en Wethouder van gemeente Leiden, Julius Terpstra, zetten hun handtekening onder de intentieverklaring voor de herontwikkeling van de Lammenschansdriehoek. De feestelijke gebeurtenis vond plaats op de PROVADA vastgoedbeurs in de RAI Amsterdam. 

Met het tekenen van de intentieverklaring spreken beide partijen de intentie af voor een goede samenwerking voor de planvorming van de Gamma-locatie in de Lammenschansdriehoek. De intentieovereenkomst is de eerste overeenstemming in de planvorming, waarbij het doel is om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken.

Ontwikkellocatie

De Gamma-locatie ligt aan de lammenschansweg en het Bètaplein. Aan de overkant van de ontwikkellocatie is De Raad Bouw op dit moment nieuwbouwproject De Ananas aan het afronden. De Raad Bouwontwikkeling heeft grootste plannen voor de ontwikkellocatie: de wens is om meerdere functies aan het gebouw te geven. Op de begane grond zullen mogelijk zorgfuncties (bijvoorbeeld fysio of huisarts), commerciële voorzieningen en horecagelegenheid komen. Daarnaast worden er ongeveer 400 woningen gecreëerd, waarvan 35% sociale huur zal zijn. Bovenin het gebouw zal een luxe full-service seniorencomplex met circa 100 woningen haar thuis vinden. Dit concept is al eerder door De Raad Bouwontwikkeling gecreëerd in De Bloem, Rijnsburg. Klik hier om meer te lezen over dit concept.

 

 

Meer nieuws: