Bouwupdate januari De Ananas, Leiden

Bouwupdate januari De Ananas, Leiden

21 januari 2022

Het nieuwbouwproject gaat nu echt de hoogte in! Op het moment wordt gewerkt op de 15e verdieping van de hoogste toren. Vanaf hier is het uitzicht al geweldig. Naar verwachting wordt halverwege maart het hoogste punt van maar liefst 18 verdiepingen bereikt.

In plandeel Viridis zijn de wanden van de eerste verdiepingen in de gang geplaatst en de isolatie voor de vloerverwarming zijn gestart in de eerste woningen. Aan de buitenkant zijn de steenstrips bevestigd. Op het dak van plandeel Bromelia staan de installaties voor de zonnepanelen al klaar.

In Fase 3 wordt inmiddels gebouwd op de eerste verdieping. Fase 1, bestaande uit de plandelen Bromelia en Arvensis, wordt inmiddels klaargemaakt voor oplevering!

De Ananas

Het moderne nieuwbouwproject zal in totaal 374 woningen bevatten, maar ook een aantal commerciële ruimtes, twee horecagelegenheden en een wasbar. Alle woningen worden gasloos en duurzaam gebouwd. Op het dak van De Ananas komt een zee van zonnepanelen en er komt een warmtepompinstallatie die voorziet in verwarming- en koeling via de vloer. Het project heeft dan ook een Groenverklaring van de Rijksoverheid ontvangen. Bekijk meer foto’s van het project of bezoek de projectwebsite.

 

Meer nieuws: