Bouwupdate project Koningshof in Haarlem

Bouwupdate project Koningshof in Haarlem

9 mei 2022

De bouw van project Koningshof in Haarlem vordert en het is tijd voor een bouwupdate over de werkzaamheden! 

Bouwupdate
Begin van dit jaar zijn de damwanden in de grond geduwd ten behoeve van de parkeergarage welke zich deels ondergronds zal bevinden. Door de harde grondlagen en onderliggend puin zijn er additionele technieken toegepast, zoals voorboren en fluïderen. Dankzij het toepassen van waterglasinjecties is de bouwput nu volledig afgesloten.

De drainage is aangelegd en er is geconcludeerd dat de bouwput daadwerkelijk waterdicht is. Inmiddels is het ontgraven tussen de damwanden dan ook in volle gang. De graafwerkzaamheden duren naar verwachting twee weken. Hierna zal gestart worden met de eerste werkzaamheden aan de keldervloer. De zogenoemde bouwtrein is dus echt van start!

Archeologische vondst
Tijdens de graafwerkzaamheden is er een bijzondere vondst gedaan. Een put van naar schatting 500 jaar oud bleek zich onder de grond in de bouwput te bevinden. Inmiddels is, na het vastleggen van de locatie van de vondst, deze afgebroken een weggebracht. De graafwerkzaamheden hebben zich uiteraard gewoon weer voortgezet!

Bekijk alles over project Koningshof op de projectpagina.

Graafwerkzaamheden bouwplaats Koningshof Archeologische vondst projet Koningshof Archeologische vondst project Koningshof

 

Meer nieuws: