Feestelijke steen voor het KNRM Noordwijk

Feestelijke steen voor het KNRM Noordwijk

26 januari 2024

Vandaag markeert een gedenkwaardige mijlpaal in de bouw van het nieuwe boothuis voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). In een feestelijke ceremonie is op vrijdagmiddag de symbolische ‘eerste steen’ gelegd voor het nieuwe boothuis van de KNRM in Noordwijk.

Speciale aandacht voor partners van de bemanning
Tijdens een feestelijke ceremonie hebben 25 partners van de operationele bemanning persoonlijk de symbolische ‘eerste steen’ gelegd in het toekomstige pand. De partners van de bemanning kregen speciale aandacht aan hen werd gevraagd de eerste steen te onthullen en plaatsen. Als degenen die de bemanning opvangen bij terugkomst van een inzet op zee, op het strand of in de duinen, vormen zij namelijk de onmisbare steun en toeverlaat van de redders.

Tijdscapsule
Achter deze ‘feestelijke’ steen werd een tijdcapsule geplaatst, zoals vaker gedaan wordt bij onze bouwprojecten. In de capsule zit een foto van de partners en kinderen van de redders, een exemplaar van het Financieel Dagblad van vandaag, euromunten, een usb-stick in de vorm van een goudstaaf, en persoonlijke tekeningen van kinderen van redders.

Daarnaast bevat de tijdcapsule informatie over het waardevolle werk van de KNRM, inclusief een bijzondere brief van Chat GPT waarin wordt uitgelegd hoe de KNRM levens redt op zee. De tijdcapsule is namelijk bedoeld om toekomstige generaties een inkijkje te geven in het leven van vandaag in 2024. ‘Wij verwachten namelijk dat dit boothuis minimaal 450 jaar blijft bestaan,’ aldus Wouter de Wolff, directeur bij De Raad Bouw.

Realisatie nieuwe boothuis
Met deze feestelijke start van de bouw kijken De Raad Bouw en het KNRM vol verwachting uit naar de realisatie van het nieuwe boothuis. Het moderne gebouw zal niet alleen voldoen aan de operationele behoeften van de KNRM, maar zal ook dienen als een symbool van vooruitgang en toewijding aan maritieme veiligheid in de regio. Het project voor het nieuwe KNRM-gebouw verloopt volgens planning en de oplevering staat gepland voor medio 2024.

 

Meer nieuws: