Officiële handeling op bouwplaats project Koningshof in Haarlem

Officiële handeling op bouwplaats project Koningshof in Haarlem

17 februari 2022

Op de bouwplaats van nieuwbouwproject Koningshof in Haarlem vond op woensdag 16 februari de officiële handeling plaats. Deze handeling werd verricht door de wethouder van Haarlem en de adjunct-directeur van De Raad Bouw. Hiermee werd de start van de bouw gevierd! Kopers van de woningen en andere betrokkenen waren uitgenodigd op de bouwplaats aan het Spaarne.

Officiële handeling
Wethouder Ruimte & Ontwikkeling, Floor Roduner, en adjunct-directeur van De Raad Bouw, Wouter de Wolff, voerden de officiële handeling uit. In een speciekuip werd een tijdscapsule in cement gestort, welke onder een van de woningen wordt begraven. Na een toespraak van de adjunct-directeur en van de wethouder werd het glas geheven en geproost de bouw van dit mooie project. Ook namens de wijkraad van Rozenprieel, waar Koningshof zich in bevindt, werden de nieuwe bewoners alvast welkom geheten. Aansluitend kregen de kopers de mogelijkheid om hun nieuwe buren te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdscapsule
Het storten van een tijdscapsule is traditiegetrouw een officiële handeling in de bouw. In de toekomst zal deze vondst wellicht opgegraven worden. In de capsule zijn voorwerpen opgenomen die deze tijd typeren, zoals euromunten, een mondkapje, een Corona zelftest, het Financieel Dagblad van de betreffende dag en een USB-stick met documenten en foto’s van het project. Ook is ter plaatse een polaroidfoto gemaakt van de kopers om in de capsule te leggen met daarbij een kaart waarop kopers een bericht achter hebben gelaten. De start van de bouw is met deze officiële handeling aangekondigd!

Bekijk ook de projectpagina: Koningshof Haarlem.

 

 

 

Meer nieuws: